Vacanţa de vară 2017 în Sardinia

Orice vacanţă este aşteptată, mai ales cea de vară, pentru că eu ador soarele şi marea. Cu Mark mergem deja al doilea an la mare şi trebuie să recunosc că vacanţa cu un copil mic este pe cît de previzibilă, pe atît de activă. Şi cît de straniu nu ar suna, dar un bebe de aproape 2 ani, cu ritmul său de spiderman :), îi poate ţine în regim alert pe 4 adulţi.

Al doilea an consecutiv noi am ales aceeaşi destinaţie pentru vacanţă şi anume Sardinia. Prima dată am stat 3 săptămîni şi ni s-a părut cam mult, de această dată doar două şi parcă a fost puţin 🙂 De ce tocmai această insulă? În primul rînd e o destinaţie perfectă pentru odihna cu familia. Natura şi priveliştile te lasă de fiecare dată cu gura căscată, plajele şi apa cristalină turcoaz te cucereşte la prima vedere, toate drumurile în flori, iar mîncarea ce să mai zic, cred că toţi sunt înnebuniţi după bucătăria italiană.

720x360

image

IMG_1512

Noi nu am explorat insula foarte puţin, pentru că e practic imposibil să o faci cu un copil mic, deşi trebuie să recunosc că istoria şi locurile de pe acest petec de pămînt impresionează. Programul a fost cam acelaşi în fiecare zi, cu băi de soare, mare, multe plimbari şi mese gustoase.

image

image

image

Plimbările de seară în port au fost la ordinea zilei şi asta probabil ne-a ajutat să nu depozităm toată pasta şi gustoşeniile, pe care le-am mîncat fără număr :)))

IMG_1718

IMG_1387

IMG_1488

În zilele de leneveală prindeam şi autobusul, care merge dintrun capăt al oraşului şi pînă în altul, ajungînd la toate plajele. Deci, în fiecare localitatea sunt mai multe plaje, pe care le poţi explora cu transportul local, care este gratuit. Aşa ai ocazia să vezi şi localitatea mai bine.

image

IMG_1415

Plaja Ira Beach este cu adevărat superbă şi este cea mai mare din Porto Rotondo. Mai ales dimineaţa, marea era excepţional de frumoasă şi liniştită, iar apă de o culoare perfectă de turcoaz. Această plajă era şi cea mai aglomerată. dar sunt şi alte plaje mai mici, perfecte pentru familii şi copii.

image

image

Pentru că Sardinia este cunoscută pentru plajele sale excepţionale şi combinaţia impresionantă de munţi şi mare, am decis să mergem într-o zi de excursie pe corabie şi a fost foarte frumos. Partea cu valurile foarte mari din largul mării o să o omit, dar o să vă povestesc despre ce am vizitat. Această croazieră, care a pornit din portul Palau pînă pe Maddalena, se merită din plin. Am avut mai multe opriri. Prima şi cea mai superbă a fost Insula Spargi, o insulă nelocuită cu plaje de nisip alb şi munţi de zeci de secole.

IMG_1806

IMG_1807

Odată ce am urcat pe vărful unui munte, am rămas profund impresionaţi de priveliştea care s-a deschis. O imagine pe care o poţi aprecia la justa valoare doar admirînd-o pe viu.

IMG_1609

Insula Santamaria era la fel de frumoasă, cu o singură plajă şi cîteva locuinţe, care au rămăs încă din secolul al 14-lea. Pe insula nu este electricitate, totuşi sunt şi din cei care aleg să se odihnească pe această oază de rai, departe de civilaţie şi aglomeraţie.

IMG_1808

Spiaggia Rosa este celebra plajă cu nisip roz- se află pe insula Budelli şi am văzut-o doar din vapor pentru că accesul pe plaja este strict interzis, deoarece nisipul de culoare usor rozalie dat de coralii din zonă nu mai este aşa roz în zona de contact cu apa mării şi trebuie să se refacă aria de plajă deja afectată.

IMG_1588

Insula Maddalena a fost cu o plimbare prin centrul istoric. Străzile înguste, mirosul de pizza şi gellateriile nu te pot lăsa indiferent 🙂 Cînd ne-am întors înapoi am oprit şi la piscinile din mare. A fost o zi istovitoare, de dimineaţă pînă seară, cu multe opriri, dar cu un car de impresii şi destinaţii frumoase.

image

image

image

Insula Sardinia este o combinaţie incredibilă a marinelor pline cu iahturi luxoase, vile superbe şi din nou smaraldul incredibil al mării. Vă recomand cu drag aceasta destinaţie, fie ca mergeţi în doi sau cu copiii. Rezervarea ar fi bine să o faceţi din timp, pentru că în high season preţurile sunt tare piperate.

IMG_1518

IMG_1803

IMG_1804

image

image

image

image

 

Lasă un răspuns