Timişoara, destinaţie must-see pentru moldoveni!

Salutare dragilor şi bine v-am regăsit pe blog! De această dată vreau să vă iau într-o călătorie virtuală cu mine şi să vă provoc să descoperiţi şi voi o destinaţie frumoasă din Romania. Acum, Timişoara – este doar la o oră distanţă de moldoveni cu noua cursă directă din Aeroportul Chişinău

La mijlocul lunii septembrie, compania Tarom a anunţat despre lansarea zborului direct din Chişinău spre una din cele mai frumoase oraşe din Banat – Timişoara. Cu această ocazie, operatorul aerian a organizat un info trip în judeţul Timiş, iar eu am avut noroc să fiu printre cei 12 delegaţi din Republica Moldova, invitaţi să descopere unul din cele mai mare oraşe ale Romaniei, care are cu ce să impresioneze vizitatorii săi.

În cele două zile de excursii, am reuşit să vizităm mai multe localităţi din judeţul Timiş, să admirăm vestigiile istorice, conservate cu măiestrie şi să profităm de ospitalitatea localnicilor.

Super Trip-ul nostru a început în Timişoara şi anume cu vizita la Catedrala Mitropolitană. Cu un design impresionant, biserica creştin ortodoxă este una din cele mai înalte din Europa şi din lume, după Rusia. Catedrala are şi un muzeu la subsol , cu icoane şi artefacte bisericeşti, care datează din secolul al 18-lea.

De la Catedrala Ortodoxă la Piaţa Victoriei, trecand prin Parcul Trandafirilor sau Grădina Zoologică, oraşul Timişoara este, fără îndoială, unul din oraşele de peste Prut, care trebuie vizitat măcar o dată. Dacă sunteţi iubitor al artei şi arhitecturei, ca şi mine de altfel, plimbandu-vă pe străzile centrale ale oraşului, care îmbină atat de armonios mai multe culturi ( romana, sarba, germana şi maghiară) o să înţelegeţi de ce Timişoara a fost supranumită şi Mica Vienă. Piața Unirii este cea mai veche piață din oraș, iar Domul Catolic (Sfântul Gheorghe) este cel mai marcant edificiu al locului.

Locaţiile istorice şi emoția clădirilor culturale, retrăirea unei lumi vechi combinate cu liniştea şi curăţenia oraşului îţi vor oferi cu siguranţă o experienţă frumoasă.

Am fost profund impresionată să descoperim şi localităţi mai mici din judeţul Timiş, care se pot mandri cu o arhitectură frumoasă. Arad sau Oraşul Palatelor, aşa cum mai este numit, mi-a plăcut enorm.

Am avut parte şi de o primire călduroasă în incinta Primăriei oraşului, denumită Palatul Administrativ, iar spre seara am pălăvrăgit ore în şir în cadrul unei cine delicioase cu Primarul Aradului, Viceprimarul şi Directorul Aeroportului din Arad ( da, au şi acolo un aeroport foarte drăguţ, care operează curse charter).

A doua zi am mers în Lugoj, într-o plimbare de-a lungul raului, am văzut podul de fier, am admirat iarăşi frumuseţea clădirilor istorice şi am vizitat muzeul de etnografie. Spre seara am gustat din bucatele delicioase ale gospodinelor din comuna Margina, faimoasă pentru biserica din Lemn. Mare mi-a fost uimirea să aflu că această biserică a fost transportată de ţărani dintr-o localitate în altă, în secolul al 18.

Trip-ul meu s-a încheiat cu o cură de shopping în mall-ul din Timişoara 🙂 Ceea ce e aproape inevitabil pentru o fashionistă, care merge în vacanţă.

Ceea ce v-am povestit eu este puţinul din ce poţi vizita în Timişoara, pentru că sunt încă o mulţime de locuri, pe care nu am reuşit să le explorăm. Dar sunt sigură că v-am trezit dorinţa de a vizita această localitate, care fascinează prin arhitectură urbană, ospitalitate şi bucate delicioase. Mai ales că acum aveţi la dispoziţie zbor direct din Aeroportul Chişinău, operat de Tarom de trei ori pe săptămana: miercuri, vineri şi duminică. Preţul biletului tur-retur porneşte de la 100 de euro, achizionat de pe site-ul www.tarom.ro.

Mulţumesc mult echipei Tarom şi celor de la Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş pentru primirea şi sejurul extraordinar!

Photo credits to me and Anatol Poiată 🙂

Dacă v-a plăcut acest articol, un share, un like şi un comentariu este binevenit! V-am pupat cu drag!

 

 

Lasă un răspuns