Învățăm culorile și formele cu jeleuri!

Piciul meu este un pofticios, nu alta. Și e firesc. Ca mai toți copiii, de altfel. Dar, dincolo de poftă, contează și cum arată dulciurile pe care mami, adică eu, i le oferă. Și pentru că sunt o mămică responsabilă, până la aproape doi ani am limitat aproape în totalitate accesul lui Mark la dulciuri. Mi-am zis că atât cât îmi stă în putere voi avea mare grijă la ce bagă în burtică. Nu de alta, dar știți voi, vine o vârstă când mai greu ne putem impune în fața poftelor și capriciilor lor. Vorba ceea: copii mici probleme mici, copii mari, probleme mari…

 

Dar iată că a venit şi timpul când nu mai pot să-i stăpânesc poftele şi dorinţa de dulce. Așa că, mi-am răsuflecat mânecile şi m-am apucat de gătit deserturi în casă. Deserturi potrivite vârstei sale și, poate cel mai important, gusturilor micului meu prinț.

De cele mai multe ori îi gătesc budincă cu brânză proaspătă sau tarte de măr cu vişină și stafide. Piciulică însă crește și odată cu el și gusturile se diversifică. Așa că mami trebuie să-și pună și mai mult talentul și imaginația la contribuție. Nu de alta, dar băiatul mamei se plictisește rapid de unele și aceleași deserturi. E ca și cu jucăriile, știți voi…

Ideea mi-a venit de la o mai veche și bună cunoștință de-a mea, fostă colegă de televiziune, Daniela Burlac. Mi-au făcut cu ochiul cele câteva jeleuri pe care le-a făcut zilele acestea și pe care le-a afișat pe Facebook. Așa că am dat rapid un search pe internet să văd ce pot găti și eu din jeleurile de la Dr. Oetker. Mi-a căzut cu tronc și mi-a făcut cu ochiul tortul „Sticlă spartă”. „Ce tare! Mark va fi încântat!”, mi-am zis eu.

Și așa cum de la zis până la făcut nu a fost decât un pas, nu am dat greș. Mai ales că desertul este plin de culoare, se prepară repede, nu este prea caloric, e sănătos şi poate şi mami să guste din el. Ce să zic. Mark a fost atît de plăcut surprins, încăt nu avea răbdare să guste din el. Şi în procesul de gătire era extrem de curios să vadă ce e cu acele cubuleţele colorate şi ce gust au. Reţeta este cât se poate de simplă.

Tort „Sticlă spartă”

Se prepară 3 tipuri de jeleu de la Dr. Oetker după instrucțiunile de pe ambalaj. Se lasă la frigider timp de câteva ore. Între timp, fierbem jumătate de litru de lapte și îl dizolvăm cu un pachet de praf pentru jeleu alb de la Dr. Oetker. Lăsăm să se răcească, dar să nu se întărească, ci atât cât să fie lichid.

După ce s-au întărit jeleurile colorate, le tăiem cuburi.

Într-un castron mare de sticlă adăugăm primul strat de bucăți de „sticlă spartă” din jeleurile colorate, peste care turnăm primul strat de jeleu alb. Aveți grijă să nu fie prea cald. Lăsăm pentru 15 minute la frigider. Repetăm procedura. Un strat de cubulețe de jeleu color peste care turnăm jeleul alb. Și punem iar la frigider. Repetăm de câteva ori procedura până se epuizează cioburile de „sticlă spartă”. Am lăsat acest minunat desert la frigider câteva ore bune. Când s-a întărit bine l-am scufundat în apă fierbinte pentru 20-30 de secunde ca să se desprindă ușor din castron. Am așezat apoi platoul deasupra castronului și l-am răsturnat. Rezultatul – cel care îl vedeți. Poftă mare!

În concluzie, vă recomand să vă antrenați și copilașii în minunatul joc al gătitului cu jeleurile de la Dr. Oetker. Vă garantez că se vor distra la maxim și le veți face ziua mai fericită. Multitudinea de culori va fi o activitate amuzantă şi interactivă, care se poate transforma într-o adevărată lecţie de învăţare a culorilor, fructelor, formelor şi gusturilor.

V-am pupat! Aveţi grijă de voi şi de pici!

Lasă un răspuns