„Împărțit la doi”: depresia postnatală – o boală sau un moft?

Salutari, dragilor! Am mai scris un articol la această temă mai demult şi pentru că a trezit mult interes am decis că este important să împărtăşesc cu voi şi acest inteviu, în care am vorbit despre depresia postnatală. Pe lîngă propria experienţă aflaţi şi ce zic medicii şi psihologii la acest subiect. 

Nașterea unui copil aduce după sine schimbări esențiale pentru părinți. În unele cazuri, perioadele prenatală și postnatală pot fi însoțite de neliniște interioară și instabilitate emoțională, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Stările prin care trec multe femei după naștere, cu durata între o zi și trei săptămâni, sunt cunoscute ca stări de tristețe postnatală sau postpartum. Adesea acestea se caracterizează prin anxietate, îngrijorare excesivă, lipsă de energie, oboseala menținându-se chiar și după somn. Atunci când asemenea dispoziții țin mai mult de trei săptămâni, ajungând la câteva luni, vorbim deja despre depresie postnatală. Mai multe informații despre ce înseamnă aceasta, la femei și bărbați și cum poate fi depășită această perioadă, aflați în noul episod „Împărțit la doi”.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Sursa  http://www.media-azi.md

Lasă un răspuns