VIDEO 9 Motive PRO Alăptare naturală

Alăptarea după un an! Exact aşa se numea şi ultimul seminar la care am mers eu şi la care trebuia să aflu cum să încetez blînd alăptarea puiului meu. Mark avea vreo 10 luni şi mă gîndeam ca i-a fost suficient, îl mai alăptez pînă la un an şi gata punem punct.

Plus că şi dinţişorii care s-au făcut apăruţi, mami a început să-i simtă de-a binelea pe propria ei piele. Totuşi, seminarul nu m-a ajutat pentru că eu continui să alăptez J Şi nu regret deloc, ba din contra! Bebe e fericit, iar mama e şi fericită, chiar dacă mai strînge din dinţi uneori cînd dinţosul muşcă.

Acest video nu este despre că trebuie să alăptaţi pînă sau după un an, dar despre faptul că trebuie să faceţi aşa cum simţiţi voi, mamele!

Eu cred că mai bun şi mai potrivit decît laptele matern pentru copil nu poate fi nimic! Indiferent de cît de super, mega calitative şi sănătoase sunt formulele de lapte praf!

Dacă aveţi noroc şi aveţi lapte suficient pentru a vă alăpta copilul, nu ezitaţi să o faceţi, pentru că asta e sănatate vie şi e ceea ce natura a gîndit pentru o dezvoltare armonioasă a copilului tău.

Va propun căteva argumente pentru alăptarea naturală a copilului, iar fiecare dintre voi decide ce e mai bine pentru copilul ei.

1.Comoditatea

E permanent la îndemînă, indifferent unde te afli, că e zi sau noapte! În plus, cea mai ușoară modalitate de a-i stabili un program de somn copilului de peste 1 an este alăptatul.

2.Calitatea

Este cea mai bună şi se adaptează necesităţilor copilului! Atunci cînd a răcit sau are vreo viroză, laptele este adaptat la starea curentă a copilului! Un mi teste că alăptarea își pierde din valoarea nutrițională după primul an. În realitate beneficiile se modifică , dar ele există.

3.Metodă eficientă de calmare a crizelor

Colici, dinţi sau alte crize de plîns. Mai efectiv decît alăptatul încă nu am descoperit!

4.Prevenirea alergiilor

Studiile arată că alăptarea reduce incidența alergiilor. Copilul meu este predispus la alergii, si pe la 5-6 luni, prediatrul mi-a sugerat să nu grăbesc diversificarea, pentru că laptele matern este soluția ideală pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Bebelușul nu este expus la hormonii nesănătoși și la antibioticele injectate în vacile de lapte, pentru că din el se face laptele praf.

5.Dezvoltarea vorbirii

Pe asta am citit-o în literatura medicală. În general, se consideră că alăptare determină o mai bună dezvoltare a dinților și maxilarului comparativ cu suptul unui mamelon tare, artificial. Plus că laptele matern mai conţine acizi grasi esentiali pentru dezvoltarea creierului.

6.Alăptarea pet timp de boală previne deshidratarea

Din păcate, copii se imbolnavesc pînă la şi după un an. În aceste perioade neplăcute, deseori bebeluşii refuză să bea sau să mănînce, iată de ce alăptarea este o salvare, care previne şi dehidratarea organismului.

7.Pierdere în greutate pentru mama

Nevoia mai mare de calorii a copiilor peste un an ajută la procesul de slăbire a mamei. În fiecare zi de alăptare o femeie pierde circa 500 de calorii. Personal, pe mine anume asta şi ma ajutat să scap uşor de kg în plus, fără diete şi sport.

8.Reduce riscul cancerului de sîn

In plus, unele studii sustin ca 9. bebelusii hraniti la san au un IQ mai mare decat cei hraniti cu lapte praf.

Pînă la urmă, dragi mămici şi viitoare mămici, durata alăptării depinde de dezvoltare individuală a copilului, de energia şi timpul pe care mama este dispusă să le acorde copilului său.

Dar, toate cercetarile din domeniu, inclusiv OMS recomandă alăptarea exclusiva pînă la 6 luni şi continuarea ei la cerere si dupa un an. Înţărcarea trebuie să se producă treptat şi blînd, atunci cand copilul este pregatit si mama pregatita.

Nu uitaţi că un copil sănătos este un copil fericit!

Fiţi frumoşi şi sănătoşi şi vă mulţumesc că aţi citit această postare!

Mai multe vedeţi şi pe canalul meu de Youtube Rodica Rusu.

 

 

Lasă un răspuns