Îți doresc, dragă Femeie, să fii mai întâi de toate respectată…

„Poate că, într-adevăr, ochii femeii iubite sunt marginea lumii.”  Grigore Vieru

De 8 martie, bărbații își amintesc cât de mult își iubesc femeile, le dăruie flori, cadouri, cuvinte frumoase și un pic mai multă atenție. Iar noi femeile, asta și așteptăm defapt. Dar, de ce doar de 8 martie?

IMG_2260 (2b)

 

Tu știi, dragă femeie, ce-ți dorești cu adevărat de la bărbatul tău? Nu doar de 8 martie, dar în fiecare zi. Deși, recunosc, 8 martie e o zi frumoasă și importantă în calendar, în special pentru mamele noastre.
Dar tu, ce-ți dorești, draga mea?
Un telefon mai nou, un buchet cu 101 trandafiri, vrei serenadă la balcon sau să te ducă la o cină romantică într-un local scump? Vreun inel cu diamante sau o blană cât mai scumpă? Ce aștepți de la bărbatul tău? Să-ți aducă o mașină nouă sau să-ţi dea dragoste în plic, pe care să o cheltui cum pofteşti tu.

Eu vreau să-ţi doreşti mai mult. Mai mult decât un lucru material scump și fițos, mai mult decât o zi de atenție specială. Încetează să măsori iubirea bărbatului în cifre!
Eu vreau să-ți dorești și să primești mai mult RESPECT din partea lui. Să te trateze nu doar ca pe o bucătăreasă, menajeră, amantă sau altceva. Pentru că cel puțin un rol din ele îți revine zilnic.
Dar să te trateze cu respect în orice rol alegi să fii.

Să nu te înjosească, să te asculte și să te audă atunci când vorbești. Să țină cont de părerea ta, când trebuie să ia o decizie. Să o ceară, dacă este nevoie. Să te ajute în treburile tale „femeiești”, nu pentru că-l impui, dar pentru că el asta își dorește cu adevărat. Să te simtă atunci când nu ai cuvinte, doar suspine…
Să nu te lovească, chiar dacă ai greșit. Să te respecte pentru tot ce ești și să te inspire să devii mai bună. Să-ți dorești să fii mai bună alături de el, dar să nu te simți complexată și inferioară. Îţi doresc să-ţi doreşti mai mult şi să crezi cu adevărat că meriţi mai mult…

Fiecare a treia femeie din Moldova a fost supusă, cel puţin o dată în viaţă, violenţei psihologice, fizice sau sexuale. Zeci de mii de femei, anual sunt victime ale bărbaţilor, care susţin că le iubesc. Iar majoritatea dintre ele, suportă zilnic aceste orori din cauza unei societăţi care nu este deschisă să le ajute, dar mai degrabă să le judece.

Noi, femeile, suntem în drept şi putem să schimbăm aceste lucruri.

Dragi femei, scumpe mame și fiice, cu ocazia zilei internaţionale a femeilor, vă doresc să fiți întâi de toate respectate. Și apoi, dacă doriți, să fiți iubite cu adevărat!

__________________________________

Foto: Diana Rudenco

Make-up Artist : Tatiana Codreanu https://www.facebook.com/micoraAtelierdefrumusete/

Vestimentaţie: My London Shop

Rochia o poţi procura aici https://www.facebook.com/My-London-Shop-432791020107704/

Lasă un răspuns