Programul meu DETOX: Minus 1 kg în 3 zile

Cura mea detox de 3 zile a avut un rezultat peste aşteptări. Am pierdut aproape un kg în greutate şi 1 cm în talie. Deşi, trebuie să recunosc că nu am avut ca scop să slăbesc. Plus la toate, a fost mai simplu decît mi-am închipuit şi nu am avut lupte aprige cu foame. Se ştie că organismul nostru asimilează sucurile mai usor decît mîncarea solidă, aşa că prin intermediul alimentaţiei lichide, corpul meu a primit o mulţime de vitamine, minerale şi antioxidanţi.

Niciodată nu a fost adepta curelor drastice de a slăbi şi mereu am considerat că sportul şi alimentaţia echilibrată sunt cele mai efective soluţii pentru un corp frumos şi sănătos. Cînd am auzit prima dată despre curele detox, mi-am zis că eu sigur nu o să o fac, pentru că e imposibil să nu mănînci o zi întreagă şi să rezişti doar pe sucurile naturale. Mai ales că eu sunt o mîncăcioasă :))). Dar, never say never. Pentru ca noi trăim într-un mediu, care ne asaltează zilnic organismul cu toxine şi oricît de mult am încerca să ducem un mod de viaţă sănătos, nu cred că mulţi reuşesc să o facă ca la carte.

Iată de ce, am zis eu, să încerc măcar 3 zile să fac un bine organismului meu. Am ales progamul BASIC de sucuri DETOXINISTA pe două zile, care este mai uşor, iar o zi am avut un meniu întreg slim detox cu mîncare raw vegan, toate oferite de Biorganic Raw Cafe. (Vezi aici meniul lor  http://biorganic.md/en/shop_online/raw-cafe/menu)

Şi vreu să vă zic un lucru, este mult mai simplu să faci curele detox pe sucuri, combinînd cu zile în care să aveţi un meniu de mîncare raw vegan. În primul rînd, nu vă înfometaţi, iar cura detox nu se transformă în chin şi vise cu gogoşi şi ciocolate, pe care arzi de nerăbdare să le papi :). Sucurile sunt foarte delicioase, apropo, chiar şi cele verzi :). Iar o zi de mîncare raw vegan, pentru mine cel puţin, de departe s-a simţit ca o dietă.

Aşadar, pentru mine a fost o experienţă bună şi desigur utilă pentru sănătate. Iar după experienţa mea, vreau să vă ofer şi cîteva concluzii şi momente importante, la care trebuie să trageţi atenţie atunci cînd vă decideţi să faceţi o cură detox cu sucuri naturale:

  • Înainte cu 2,3 zile de a începe cura de detoxifiere, am renunţat la pîine şi carne şi chiar am redus din cantitatea cinei, ca să-mi pregătesc organismul pentru dieta şi să o rezist mai uşor. A funcţionat lucrul ăsta.
  • Dimineaţa, înainte de primul suc, am băut 2 pahare de apă plată, la temperatura camerei. Fac acest lucru mai bine de un an şi vreau să vă spun că astfel am scăpat şi de kg în plus de după naştere.
  • Renunţă la cafea în timpul curei detox (pentru mine asta a fost partea cea mai grea)
  • Cura include 6 sucuri, care se se consumă într-o zi, sunt numerotate în ordinea în care trebuie băute, cîte unul la aproximativ 2 ore.
  • Fiecare suc pe este obtinut din aprox. 1 kilogram de legume şi fructe, bogate în vitamine, minerale şi antioxidanti.
  • Aportul concentrat de nutrienţi, ce se conţin în sucuri,  te energizează şi contribuie la fortificarea imunităţii.
  • Dacă o să alegeţi să combinaţi cura pe sucuri cu meniu vegan de mîncare, programul detox o să treacă mult mai uşor şi chiar nu o să fie stresant pentru organismul tău.
  • Dacă nu ai trecut nicodată un program de detox, începe cu o cură de trei zile, cum am făcut-o şi eu.
  • Odată incheiat programul, nu te întorci imediat la dieta ta obişnuită. Treptat, reintroduci alimente mai consistente şi în cantităţi moderate.
  • Orice program detox nu este recomandat persoanelor, care suferă de diabet, gastrită, ulcer, probleme cu rinichii sau alergii alimentare. Iată de ce, discută cu mediul tău dacă nu esşi sigur în privinţă sănătăţii tale.

NOTE: Sucurile şi meniul de mîncare DETOX le găsiţi la BIORGANIC Moldova, de pe str. Mihai Eminescu 39. Toate meniurile de sucuri şi mîncare le găsi şi pe http://www.biorganic.md .

Lasă un răspuns