MY BEAUTY SECRETS : Îngrijirea părului

Buna, dragii mei! In primul rînd vreau să vă mulţumesc mult pentru toate complimentele pe care mi le faceţi referitor la podoaba mea capilară. Să ştiţi că eu apreciez foarte mult acest lucru şi sinceritatea voastră. Şi pentru că anume părul meu trezeşte de multe ori interes, am decis să fac acest video anume despre asta. O să vă povestesc în următoarele minute despre cum îmi îngrijesc părul, cum îl aranjez şi ce produse folosesc.

Îngrijirea zilnică a părului

Atunci cînd este vorba despre rutina zilnică a părului, totul e cît se poate de simplu. Îl pieptăn o singură dată în zi, atunci cînd ies din casă. Fie îl las pe spate, fie îl prind în codiţă, dar mai des îl strîng coc, în special cînd stau acasă, pentru că de la codiţă el se rupe, iar din cauza greutăţii imi dă şi dureri de cap. Părul lung inevitabil se încurcă repede, aşa că atunci cînd îl pieptăn, iată aici şi un sfat, încep de jos şi treptat urc pînă la rădăcini şi nu invers.

Spălarea părului

Eu îmi spăl capul o dată, două ori în săptămînă şi cam aşa a fost dintotdeauna. Chiar de cînd eram micută şi bunica în fiecare sîmbătă imi spăla părul şi în clătea cu apă fiartă de urzică. Deci, dacă îl speli şi îl usuci cu phoenul în fiecare zi, normal ca el se deterioreză, dar dacă se îngraşă repede şi alte soluţii nu te ajută, încearcă să foloseşti şamponul uscat. Iată cîteva reguli de-ale mele sau beauty tips pentru păr atunci cînd îl spăl:

  • După ce termin de spălat părul, îl învelesc în prosop, ca să absoarbă surplusul de apă, părul ud niciodată nu-l frec cu prosopul, pentru că aşa se rupe şi se încurcă şi mai mult.
  • Nu pietăn părul ud niciodată, fac asta cînd e aproape uscat, pentru că aşa se descurcă mai uşor.
  • După ce termin de uscat părul, îl las un pic să se răcească şi îl mai pietăn o dată. Nu fac asta imediat ca să nu se electrizeze.
  • Pentru volum, usuc părul cu, scuze de cacofonie, capul în jos J La fel pentru volum, uscaţi părul împortriva creşterii. Deci cam aşa. Produsele pentru volum nu prea mă ajută, dar am ceva ce folosesc cam rar, dar e efectiv, vă arăt mai tîrziu.
  • Intind părul cu phoenul pe toată lungimea şi îl usuc cu peria doar partea de sus şi un pic la vărfuri. Altfel risc să stau în baie două ore J
  • Placa o folosesc foarte şi foarte rar. Cel mai des buclele le fac cu peria, se numeşte această aranjare „brushing”. Ce-i drept acest tip de bucle nu ţin foarte mult, dar au un efect natural şi eu aşa îl ador.

Produsele pe care le folosesc:

Şamponul, pentru mine nu contează tare mult. Dacă al meu se termină îl iau pe-al soţului sau chiar a lui Mark J Defapt scopul şamponului este să cureţe părul de murdărie, nu cred în şamponuri care fac minuni, dar totuşi cel pe care îl folosesc eu este excepţional. Ah da, nu folosesc niciodată şampon 2 în 1 şi nici pe voi nu vă sfătui 😉

Deci, şamponul meu minune de la Bio point, atenţie nu e 2 în 1, dar imediat după prima spălare părul îl simt foarte moale, da parcă aş fi folosit deja balsam. Şamponul îl aplic de două ori şi clătesc foarte, foarte bine, cu 10 litri de apă J Glumesc J, doar îl clătesc bine.

După şampon, aplic masca minune tot de la Bio point, pe care o folosesc de cînd mi-am făcut şuviţe blonde şi este superbă. Îmi descurcă părul foarte bine, îi dă părului un luciu sclipitor, îl simt moale şi sănătos. Deşi a fost decolarat nu o dată.  Deci, aceste două produse vi le recomand cu mînă pe inimă, chiar sunt minunate şi le folosesc de mult timp. Pentru volum am acest praf de la Wella, îl folosesc foarte rar, la rădăcini. Se aplică tare puţin pentru că are efectul de fixativ şi în exces face mai mult rău decît bine.

La vîrfuri aplic şi ulei de cocos, dar deja l-am terminat. Şi îl mai foloseam şi pe post de mască, dar asta dacă nu pleci nicăieri, pentru că părul nu este deloc ascultător după o mască uleioasă şi se îngraşă evident într-o zi, da parcă nu l-ai fi spălat.

Şi acum spre final încerc să vă răspund la cea mai frecventă întrebare despre părul meu: Cum am reuşit să-l cresc aşa de lung? Dacă sincer, eu dintotdeauna am purtat părul lung, cu mici excepţii. Şi nu am făcut decît să-l tund regulat. Deci la fiecare 4-5 luni eu merg la frizer şi îmi scurtez lungimea cu cel puţin 2-3 centimetri, uneori poate şi mai mult. Iată de ce, aproape niciodată nu a m avut fire despicate. Şi probabil destul de important e şi factorul genetic. Mulţumesc părinţilor pentru asta!

Aşă că dacă vă doriţi să creşteţi părul, să nu vă fie frică să-l tundeţi periodic, nu mult, măcar un refresh de 1-2 cm la fiecare 3-4 luni şi desigur la un meşter cu mînă uşoară şi energie pozitivă. Pînă la urmă, ceea ce contează de fapt este să ai un păr îngrijit, indiferent de culoare sau lungime.

Cam atît am avut să vă povestesc la acest subiect, dacă aveţi întrebări le aştept cu drag, aici pe blog sau pe pagina mea de FB Rodica Rusu  https://www.facebook.com/rodicarusublog/

şi Instagram unde sunt mai activă, rodicarusu_  https://www.instagram.com/rodicarusu_/

Toate video publicate pe blog, le găsiţi şi pe youtube, canalul meu Rodica Rusu Blog, unde vă puteţi abona printr-un subscribe. https://www.youtube.com/channel/UCA_L6dObD5zt9szaFL5gmHg

V-am pupat şi vă mulţumesc că aţi urmărit acest video, sper că a fost util şi interesant!

 

 

Lasă un răspuns