It’s TokyoSushi time!

În ultimii ani, faimoasele sushi din bucătărie japoneză sunt probabil un fel de mîncare, care a reuşit să cucerească toată lumea. Eu le-am gustat prima dată prin 2007 cînd am fost cu programul work and travel în America şi de atunci au devenit preferatele mele. Iar pentru a le îndrăgi ai multe motive.

image

În primul rînd sunt o dietă eficientă când vrei să slăbeşti, iar noi , femeile, toată viaţă ne dorim să fim mai slabe chiar dacă nu e cazul :)))) Nu te mustră conştiinţa dacă le-ai mîncat după 6 seara şi în plus sunt şi foarte sănătoase. Cred ca nu e cazul să menţionez cît de important este orezul şi peştele proaspăt pentru organismul nostru. Wasabi, care este un fel de hrean al japonezilor, are proprietăţi puternice digestive şi antioxidante, iar ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajută la creşterea imunităţii.

MRZ_8094

Aşa că, am zis eu, de ce să nu învăţ cum să le gătesc şi aflu care sunt defapt secretele unor sushi delicioase. Restaurantul http://tokyosushi.md/ a fost atît de drăguţ cu mine şi m-a lăsat la bucătăria lor, iar bucătarul Maxim mi-a dezvăluit şi cîteva secrete la un masterclass. Şi chiar dacă am repetat întocmai tot ce făcea Maxim, la final sushile mele, chiar dacă au ieşit gustoase şi o zic fără exagerare, oricum nu erau atît de perfecte ca ale lui. A fost nevoie să le gust pe ale lui şi să-mi dau seama ce contează cel mai mult. Deci, iată câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când vreți să comandați sushi de la vreun restaurant sau poate doriți să le gătiți.

MRZ_8192

 

Primul şi probabil cel mai important în pregătirea sushi este prepararea orezului. Contează calitatea lui (de dorit să fie orez cu bob scurt) şi timpul de fierbere. Dacă vi s-a întîmplat să mîncaţi sushi, care se fărîmiţează pînă ajung la gură, atunci renunţaţi la localul care vi le-a preparat. Asta înseamnă că orezul nu este proaspăt.

MRZ_8098

Respectarea proporțiilor. Acest aspect contează foarte mult. Spre exemplu, sushi-le gătite de mine erau un pic mai uscate decât cele gătite de bucătarul Tokyo Sushi, chiar dacă am folosit acelea;i ingrediente, pentru că nu am pus suficientă cremă.

MRZ_8109 MRZ_8204

Calitatea produselor. Cele mai gustoas sushi sunt cele pregătite în localurile specializate în bucătăria japoneză, pentru că aici consumul este mare. Prin urmare, produsele sunt mereu proaspete și nu reușesc să stea mult la frigider.

MRZ_8120

image

MRZ_8258

Într-un final, că să înveți să prepari sushi delicioase ai nevoie de multă experiență și îndemânare. Iar pentru mine este mai simplu să le comand și să le savurez acasă privind serialul preferat. Mai ales, că Tokyo Sushi face livrare la domiciliu, are un meniu atât de variat, iar prețurile sunt pământești. Vedeţi aici şi voi meniul oferit de Tokyo http://tokyosushi.md/meniu/   . Comanda la restaurantul Tokyo o puteţi face şi online, avînd la vedere toate felurile de sushi si rulouri. 

MRZ_8221

P.s: Felul de sushi gătite de mine se numesc Tokyo. Sunt preferatele mele şi au ca ingrediente: ţipar, somon grill, cremă de brînză, salată verde, masago, sos unaghi şi susan.

Mulțumesc restaurantului Tokyo Sushi pentru ospitalitate și sushi delicioase. A fost o experiență frumoasă.

MRZ_8227

 

Lasă un răspuns