Breakfast at Tiffany’s cu Vera Terentiev

Vera Terentiev, o prezentatoare cu privire serioasă şi impunătoare. Aşa aţi obişnuit să o vedeţi la tv. De această dată noi am văzut-o altfel. O mămică iubitoare, o femeie frumoasă şi o gospodină adevărată. Ce găteşte Vera Terentiev-Furtună la micul dejun, ce secrete culinare are şi cum începe ziua? Mai multe aflaţi din interviul “Breakfast at Tiffany’s”.

Cum începe o zi obiznuită din viaţa ta?
Ziua începe dimineața devreme. În casă e liniște, pot să savurez răsăritul soarelui, iar când Răzvan se trezește dejunul e gata. Mai gătesc și ceva pentru seară, pentru că vin târziu acasă, după jurnalul de știri de la ora 19:00.

Cine este bucătarul şef în familia voastră?
Indiscutabil, eu sunt. Soțul meu pregătește doar cafeaua, după o rețetă de-a sa. Mie îmi place să gătesc. Iar de când a apărut copilul în familia noastră, gătesc de două ori mai mult.

Ce preferaţi să mîncaţi la micul dejun?
Suntem tradiționaliști. Terciul de ovăz sau de orez este de nelipsit în fiecare dimineață. Și vorbesc aici de ovăz integral, și nu despre cel rafinat. În weekend gătesc omletă cu brânză, ceapă verde și roșii. Pentru dimineață, mai gătesc din ajun cheesecake, în special cu brânză proaspătă de casă și diverse pomușoare, puse la congelator de cu vară.

Care este reţeta secretă a Verei Terentiev, dacă este una?
Când vorbim despre alimentație, secretul se ascunde în produsele de calitate pe care le folosim, gătitul corect și echilibru. Nu am urmat niciodată vreo cură de slăbire, de aceea nici nu pot să vă spun despre o rețetă specială, dar nici nu fac din mâncare un cult. Preferăm să consumăm produse calitative și gustos pregătite, iată toată „filosofia de la bucătărie”.

Impresiile privind micul dejun de astăzi?
Atmosfera relaxantă, amabilitatea cu care ești întâmpinat și servit, transformă momentele petrecute la restaurant și bucatele servite într-o amintire plăcută pe care dorești să o retrăiești, să o repeți.

Leave a Reply