Lecție de viață pentru fiul meu: cum să fie mai bun!

Salutare, dragilor şi bine v-am regăsit pe blog!
Mdea, o asemenea iarnă în plină primăvară, nu știu dacă mi-a fost dat să văd vreodată. Suntem mai degrabă într-o feerică atmosferă de Crăciun, decât în una prepascală. Și, totuși, în calendar e sfârșit de martie, iar Paștele e la o aruncătură de băț, vorba bunicii mele. Și, pentru că luminoasa sărbătoare se apropie cu pași grăbiți, puiul meu vine azi de la grădi cu obrăjorii rumiori și îmi zice: „Mami, de azi vreau să fiu mai bun!”.

Dragul de el! Îngerașul a aflat de la doamnele de la grădi că se apropie sărbătoarea Paștelui și că în perioada de dinaintea Sfintei Învieri e bine să facem lucruri bune, să împărțim cu cei dragi și nu numai tot ce avem mai bun. Mă uit la el și mă crucesc, nu alta. Omulețul acesta, care abia de atinge un metru înălțime, îmi dă o lecție de viață de neuitat. Ce tare!
-Ei bine, frumosule. Hai să te învăț cum poți să fii mai bun.
Mă privește cu ochii lui mari și frumoși. Inima îmi tresaltă de bucurie. Și, în timp ce îmi vine să-l sorb din priviri, în mintea mea se derulează în fracțiuni de secunde mii de gânduri despre cum aș putea să-l fac să înțeleagă noțiunea de a fi mai bun.

-Fii atent. Mami ți-a gătit astăzi ceva dulce, duuuulce. Mâine, la grădi, iei cu tine din brioșele preparate și le împarți cu fetițele și băiețeii de acolo. Asta înseamnă să fii mai bun. Să dai și altora din ce ai.
Replica nu a întârziat să apară:
-Dar eu vreau să fiu chiar acum mai bun. Cu tine pot să fiu bun?
Mă abțin să nu izbucnesc în râs și, cu o față cât se poate de serioasă, încuviințez din cap. Îi așez brioșele în față. Mănâncă. Mai bine zis, le savurează. Aștept. Pe la a treia brioșă își amintește să fie… mai bun. Îmi întinde și mie o bucată. Da, fiul meu și-a învățat lecția. A împărțit tot ce avea mai bun în acel moment cu minte. Pot să îmbătrânesc liniștită. Va avea cine să-mi aducă o cană cu apă și… brioșe 🙂

Și, după cum bine știți, pentru că sunt una dintre admiratoarele Dr. Oetker, am optat și de această data pentru produsele acestui brand. Mai ales că în această perioadă Dr. Oetker derulează campania de Paște – „Bucuria de a împărți ceva bun”. Fii marele câștigător al unei rulote și a altor zeci de premii. Tot ce trebuie să faci, este să împarți bunătăți cu cei dragi, iar Dr. Oetker te va răsplăti din plin. Fii printre cei 13 norocoși! Detalii AICI (http://ingrediente-prajituri.promotii-oetker.ro/paste2018/md/ro)

Mai jos, vă descriu rețeta mea și nu ezitați să o încercați.

Pentru aluat aveţi nevoie de:

  • 150 gr. de făină
  • 1 ½ lingurițe rase de praf de copt Dr. Oetker
  • 100 gr. de zahăr
  • 125 gr. de unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri de lapte

Făina cu praful de copt se amestecă într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor încorporând totul cu spiralele de frământat ale mixerului, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, cca. 2 minute, până ce se obține o compoziţie omogenă. Aluatul se repartizează în formele de brioșe. De obicei, forma de copt pentru brioșe se unge și se tapetează cu făină sau griş. Eu am folosit de această dată şi forme de hârtie, pe care le-am pus ulterior în forma de copt. Mi-a fost frică să nu le lipesc. Forma de copt cu brioșe se introduce în cuptor și se coace aproximativ 15-20 min la temp. 180 de grade.

Crema se prepară mult mai simplu. Eu am folosit un pliculeț de cremă pentru prăjituri de la Dr. Oetker cu gust de ciocolată. Într-un vas turnaţi 250 de ml de lapte rece. După, se toarnă conţinutul şi se adaugă 2-3 linguri de zahăr pudră de la Dr. Oetker. Se amestecă la viteză mică la început, până se dizolvă conţinutul, după care se bate 4 minute la viteză mare. Astfel obţineţi o cremă consistentă.
Crema am pus-o pe brioşe după ce acestea s-au răcit bine. Am adăugat deasupra ornamentele colorate din zahăr şi desertul meu este gata. Poftă mare să aveți!

Aşa că, dragi mămici şi nu doar, sper să fie utilă această reţetă şi pentru voi, iar dacă deja aţi gătit brioşele sau aveţi şi alte deserturi interesante nu ezitaţi să împărtăşiţi din experienţa voastră.

V-am cuprins cu drag! Dacă v-a plăcut acest articol nu uitaţi să daţi un share, să-l vadă şi prietenii voştri!

 

 

 

Lasă un răspuns